Казусът „АОНСУ“ все още нерешен, дългът надхвърли 50 000 лв.

0
215
Казуса „АОНСУ“

Все още няма решение по казуса „АОНСУ“ за възстановяване на електрозахранването на близо 200 обитатели наблока. Това става ясно от съобщение на ЕНЕРГО-ПРО, разпространено до медиите. В същото време дългът по партидата на фирма „Рали 2003“, собственост на предприемача Явор Блъсков, вече е надхвърлил 50 000 лв.

От електроразпределителното дружество отричат появилите се в някои медии информации, че са искали обезпечения под формата на ипотека и залози.

Представители на ЕНЕРГО-ПРО имат готовност да се срещнат със собствениците на имоти в сградата, включително и да присъстват на общото събрание, за което уведомиха професионалния домоуправител, но от негова страна такава среща беше отклонена за след общото събрание, пише още в съобщението на ЕНЕРГО-ПРО. От там допълват, че продължават съвместните действия с Община Русе и всички ангажирани институции за намиране на работещо решение относно откриването на партиди на собствениците на обекти в общежитието. За момента Явор Блъсков, собственик на „Рали 2003“ в Русе, е все още неоткриваем въпреки изпратената нотариална покана.

Строителната фирма „Рали 2003“ в Русе е задълженото лице по ползваната електроенергия като собственик на партидата, а реално дължимите суми са резултат от консумацията на живеещите в бившето общежитие на АОНСУ на ул. „Гоце Делчев“ 35  в града, категорични са от ЕНЕРГО-ПРО.

В последните си разговори с компанията домоуправителят Цветелин Цонев поиска дългът да бъде разсрочен, като предложи частично изплащане. В такива ситуации практика на ЕНЕРГО-ПРО е да предлага споразумение за разсрочване, покриващо целия дълг. След получено предложение от домоуправителя на етажната собственост за поемане на целия дълг от живущите в блока, компанията прие предложението, уточняват от дружеството.