КЕВР проверява прекъсванията на тока в Мартен

0
38
Отбивките за Мартен и Сандрово

След публикациите в медиите за протеста на жителите на гр. Мартен Комисията за енергийно и водно регулиране се е самосезирала и ще провери прекъсванията на тока в Мартен, съобщиха от там.
Предстои да бъде направена оценка на моментното състояние на съоръженията за електрозахранване. След получаването на цялостната документация от „Електроразпределение – Север”, КЕВР ще изготви анализ и при необходимост ще назначи проверка на място с цел да бъде установено изпълнението на задълженията на дружеството за осигуряване на качество на предоставяните услуги.
Въпросът е бил поставен още преди пет години пред енергийната комисия, която е искала обяснение от „Енергоразпределение – Север“ за причините за нарушеното електроснабдяване и предприемане на конкретни мерки за тяхното отстраняване.
От КЕВР допълват, че дружеството е трябвало да монтира сертифицирани уреди за измерване на качеството на доставяната енергия в точките на присъединяване на засегнатите от прекъсванията клиенти в гр. Мартен и с. Сандрово. Поискани са били и копия на всички жалби и сигнали срещу честите изключвания на напрежението и изгорели електрически уреди за двугодишен период, както и отговорите на дружеството.
Както ТВН вече информира, в понеделник вечерта жители на Мартен излязоха на протест и затвориха за кратко пътя между Русе и Силистра с искане честите прекъсвания на ел. захранването да спрат и поискаха качествена услуга. Те припомниха, че от години токът спира без предупреждение, в резултат на което са изгорели електроуреди на домакинства и са нанесени щети на местния бизнес.