Кола пропадна в необезопасен изкоп, застрашени са и други

0
855
Кола пропадна в необезопасен изкоп

Кола пропадна в необезопасен изкоп тази вечер. Инцидентът станал около 19 часа на кръстовището на улиците „Воден“ и „Никюп“, непосредствено до СУ „Възраждане“ в Русе.

За щастие, произшествието се разминало без пострадали, особено като се има предвид размерите на изкопа. Щетите са по автомобила, но са значителни. Със съдействието на фирма за пътна помощ автомобилът бил изтеглен. Траян Тотев е успял да заснеме момента на изтеглянето и го направи обществено достояние чрез социалните мрежи.

Снимка: Траян Тотев, Facebook

Според живеещи в близост до мястото на произшествието, изкопът е на „Топлофикация“ и е от няколко дни. Имало ремонтни дейности, след което бил запълннен с трошен камък и всичко приключило с това. Никаква сигнализация или обезопасяване.

„Трябва ли да има човешки жертви, за да се предприемат мерки“, възмущаваха се хората. Те изразиха надежда, че Общината ще предприеме мерки срещу топлофикационното дружество, още повече, че това не е първия инцидент с необезопасени и несигнализирани изкопи при осъществяваните от него ремонти.

След изтеглянето на пострадалия автомобил изкопът остана в предишния си вид, в очакване на следващите „жертви“….