Крииминалистите с най-точен мерник сред русенските полицаи

0
57
най-точен мерник

Служителите от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ към областната дирекция на МВР в Русе показаха най-точен мерник по време на зоналното състезание, което се проведе в Русе.

Освен точен мерник надпреварата, която се проведе на стрелбщето в кв. Средна кула, изискваше от участниците бързина и правилно изпълнение на управжненията. Участие в състезанието взеха отбори от Първо и Второ РУ в Русе, от районните управления в гр. Сливо поле, Бяла, Две могили, от Пътна полиция, от Гранична полиция и представители на жандармерията, както и индивидуални състезатели.

Победители в отборната надпревара станаха представителите на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“, ОДМВР – Русе, следвани от сектор „Базова научно-техническа лаборатория“ и отбора на специализираното тактическо звено за бързо действие)

В индивидуалната надпревара при дамите победител стана Людмила Пенева, сектор БНТЛ при ОДМВР – Русе, следвана от Венета Сорева, РУ – Сливо поле и Светослава Попова, сектор ПКП при ОДМВР – Русе

Людмила Пенева получи и специална награда и купа за най-добър състезател, които й бяха връчени от Емил Велев, главен инструктор по стрелкова подготовка от Центъра за бойна подготовка и спорт при Академията на МВР.

При мъжете първото място спечели Петър Тодоров, Гранична полиция – Русе, следван от Камен Колчевски и Пламен Пенчев, и двамата от сектор ПКП при ОДМВР – Русе.