Културен, кулинарен и винен туризъм ще развива Русе през 2019 г.

0
184
Културен, кулинарен и винен туризъм ще развива

Културен, кулинарен и винен туризъм ще развива Община Русе през 2019 година. Това предвижда Програмата за развитие на туризма през 2019 година, която ще бъде обсъдена и гласувана на извънредна сесия на Общинския съвет в Русе на 5 февруари.

По думите на ръководителя на звено „Туризъм“ – ОП „Русе арт“ Даниела Бирова другите акценти ще са рекламирането на местния туристически продукт и разширяване на обхвата на потребителите.

„Планираните дейности по програмата за развитие на туризма са в размер на 186 000 лв. Искам да подчертая, че при структурирането ѝ бяха съобразени изискванията на бранша и всички предложения, подавани през годината“, каза г-жа Бирова.

Туристическият потенциал на Русе ще бъде представен на 6 национални и международни изложения в София, Велико Търново, Букурещ, Берлин, Белград и за първи път в туристическото изложение „Ferien“ във Виена през януари 2020 година.

„Тази година новото, във всички правени до сега кулинарни събития, ще бъде „Дунавска регионална купа“. Надяваме се, че това е още една стъпка към утвърждаване на град Русе като кулинарен център. Карнавалът е на 22 юни. Туристическото изложение ще бъде на 16, 17 и 18 май. Замислили сме интересни изненади, както за гостите, така и за жителите на град Русе и каним всички да посетят нашите събития“, допълни директорът на ОП „Русе арт“ Мариан Савов.

Близо 34 хиляди лева ще бъдат заделени за отпечатването на рекламни материали. Сред тях ще бъдат карта, тип планшет, три вида брошури и една дипляна. Заделени са и 5000 лева за изработката на рекламни магнити.