Ледена смърт дебне от покривите

Автор:
12 ян. , 2017   Video

Стотици ледени висулки са надвиснали застрашително от покривите на редица сгради и заплашват движещите се по тротоарите русенци.

Проблемът става особено актуален с оглед прогнозираното през следващите 2-3 дни затопляне. При евентуално откъсване ледените късове  могат да причинят сериозни увреждания на преминаващите. От десетки улуци и отточни тръби застрашително висят ледени образувания, чиято дължина надхвърля метър-метър и половина, а теглото им е от порядъка на 5-6, че и повече килограма. Лесно е да си представим, какво би станало, ако не дай Боже, подобен къс падне върху главата на преминаващ гражданин. Сериозна опасност представляват и климатиците, които също са отрупани с лед.

От Община Русе припомнят на гражданите, че според чл. 195 от Закона за устройство на територията, собствениците са длъжни да се грижат за своите имоти и да ги стопанисват така, че да не създават опасност за околните и че трябва своевременно да почистват ледените образувания. Още повече, че според средносрочната метеорологична прогноза в следващите дни се очаква затопляне и топящите се ледени късове лесно могат да се откъртят и да паднат.Comments are closed.