ПТП с пострадал пешеходец

Линейките в страната остават без джипиес проследяване

Автор:
11 авг. , 2017  

Поради изтичане на договора с “Консорциум електронно здравеопазване”, линейките в страната, с изключение на тези в София-град, ще останат без джипиес проследяване. Това съобщи заместник-министърът на здравеопазването Мирослав Ненков пред журналисти, цитиран от БТА.

В някои центрове адресите ще се записват на хартия докато приключи обществената поръчка за избор на нов изпълнител. Тя е за около 4 млн. лв. и предвижда и осигуряване на паник бутон за всеки медицински екип и за всяка линейка.

Ненков увери, че системата за оказване на спешна помощ ще продължи да работи нормално. Той поясни, че преди дни е изтекъл срокът на договора между Министерството на здравеопазването и “Консорциум електронно здравеопазване” за осигуряване на комуникационна свързаност, поддръжка на информационно-комуникационните системи и системата за проследяване, оперативен контрол и управление на автопарка от реанимобили на спешната медицинска помощ.

По думите на Ненков договорът не може да бъде продължен с анекс, тъй като би било нарушение на закона.

Министерството на здравеопазването е обявило обществена поръчка за нов изпълнител и най-вероятно той ще бъде ясен в началото на октомври, каза Ненков.

На среща с директорите на 28-те центъра за спешна медицинска помощ е било изяснено, че след изтичането на този договор, системата ще продължи да функционира и спешна помощ ще се оказва както и досега.


Изпращайте снимки и информация ТУК или на вайбър, тел. 0885009402 по всяко време на денонощието!


Comments are closed.