„Локо София“ и върху Пирамидата в Гиза

0
89
„Локо София“ и върху Пирамидата в Гиза

С надпис „Локо 2019“ се сдоби едно от седемте чудеса на света – Пирамидата в Гиза. На „находката“ се натъкнала група български туристи, посетили забележителния обект в началото на тази година. Авторът на вандалския акт е неизвестен.

Снимка на надписа е публикувана във Facebook, а авторът ѝ Мина Димитрова написа в профила си:

„Нямам нужда от популярност или подобна известност! Но истината е, че искрено се възмутих и затова го споделих. Не може да отидеш в Египет и да не видиш Пирамидите – единственото оцеляло чудо от 7-те Чудеса на света! А там да се мъдри изчегъртан надпис на кирилица… Вече истински съжалявам и за нашата шегичка, защото след като видях този вандалски акт – ми загорча. Ако толкова искаш да се „увековечиш“, да станеш за срам или за резил – има много начини и дращенето по световни паметници – не е сред тях!!!“.

„Шегичката“, за която пише Димитрова, се вижда на една от снимките, публикувани в профила ѝ и представлява табелка с надпис „Локо София“.

Припомняме, че през октомври „сакралният“ надпис се появи и върху една от оградите на Мемориала на мира в Хирошима, Япония. Тогава извършителите се оказаха осветители от Софийската опера, които бяха уволнени.