Ловци и гончета демонстрираха умения в национално състезание

Автор:
21 мар. , 2017   Video

27 ловци и над 30 кучета събра край село Хотанца първият по рода си за региона национален турнир за ловци и кучета

Турнирът беше посветен на 120-тата годишнина от създаването на Съюза на ловците и риболовците „Филип Тотю“ в Русе. В надпреварата, наблюдавана от десетки зрители, се включиха ловци от цялата страна.

„Турнирът е насочен към повишаване на ловната култура, отношение към природата, безопасността при боравенето с оръжието, отношението към кучето“, каза за ТВН Тодор Тодоров, един от организаторите.

Състезанието, което се проведе до ловното стопанство близо полигона за обучение на кучета край с. Хотанца, премина по правилата на турнирите „Св. Хуберт“ за ловци и кучета, работещи на т.нар. стойка. Всеки участник имаше възможност да отстреля до два фермерно отгледани фазана. Съпътстващ дивеч в състезанието нямаше, тъй като ловът в момента е забранен.

За един истински ловец е тръпка да се яви в един такъв турнир, в едно такова ловно състезание – хем да видим до къде сме стигнали с обучението на кучетата, хем хобито да си опресним, категоричен бе Йордан Каменов от гр. Гулянци, Плевенско.

Макар и първи подобен турнир в Русенско, организаторите имат амбицията да го превърнат в традиционно събитие за региона. Турнирът е насочен към повишаване на ловната култура, отношение към природата, безопасността при боравенето с оръжието, отношението към кучето.

 Comments are closed.