„Любов и вино“ в месеца на виното и любовта

0
46
Арт салон  „Любов и вино

В месеца, когато ще отбележим празниците на виното и любовта, русенци ще се радват и на четвъртото издание на артсалона „Любов и вино“.

Началото на програмата, която включва 23 събития, ще бъде поставено на 1 февруари с театралния спектакъл “Госпожица Юлия” – постановка на Йосиф Сърчаджиев и с участието на Калин Врачански, Йоана Буковска-Давидова и Мира Върбанова. Час преди началото на спектакъла винарска изба „Седем поколения“ пък кани русенци на чаша вино.

„Точката“ на артсалона ще бъде на 23 февруари с представянето на новия албум на Диана Експрес – „Усмивката“. Сред другите прояви са кинопоредицата „Съвременно испанско кино“, в рамките на която ще бъдат представени филмите „Честити 140“, „Солени мечти“, „Не всичко е да бдиш“. В рамките на кинолекторията „Любовта е лудост“ любителите на седмото изкуство ще имат възможност да видят още великолепните ленти „Мостовете на Медисън“, „Немирната птица любов“ и „Вчера, днес, утре“. Театър „Българска армия“ ще представи постановката си „Декамерон“, а Русенският театър – „Любов с гръмотевици“.

Ще бъде презентирано и производството на четири винарни от Русенския регион.

“Целта на артсалона е да прерасне в един по-различен и иновационен туристически продукт, който да привлича както русенска публика, така и потенциални туристи и да донесе добавена стойност на бизнеса в нашия град”, заяви директорът на общинското предприятие “Русе арт” Мариан Савов.