Малин Орачев: Целта е една – запазване на мястото в елита

0
32
запазване на мястото в елита

Целта, която си поставям е една – запазване на мястото на „Дунав“ в Първа професионална лига. Това каза при първата си среща с представителите на русенските медии новият наставник на отбора Малин Орачев. „Отборът има потенциал, но ще трябва много работа за да излезе от „дупката“, в която е изпаднал. Ще работим усърдно, без плакати и лозунги. Поне на настоящия етап условията за подготовка не са най-добрите, но и аз, и футболистите сме професионалисти и трябва да работим при всякакви условия, каза още Орачев и допълни, че е получил уверение от ръководството на клуба, че до 20-25 дни ремонтът на терена на клубния стадион ще приключи, с което условията за пълноценна учебно-тренировъчна работа значително ще се подобрят.

На въпрос за евентуални попълнения в състава Орачев отговори, че такива вероятно ще има през зимния трансферен прозорец. Дотогава единствено ще се върши скаутска дейност за издирване на евентуални попълнение и при интерес от двете страни, ще се водят предварителни разговори.

„Както всяка система и един футболен отбор се нуждае от надграждане, но за момента ще работим с това, с което разполагаме“, каза Орачев и повтори, че „Дунав“ има потенциал. „Това, което не достигна за победа срещу „Септември“ вчера беше мъничко спортно щастие, надявам се, че малшансът няма да преследва отбора постоянно“, допълни Орачев.

Както ТВН вече съобщи, Орачев вече подписа 3-годишен договор с „Дунав“ и влиза в щаба на Пламен Донев, който се води старши треньор. По думите на изпълнителния директор на клуба Ивайло Петков, който пред журналистите му връчи клубно шалче, освен за представителния тим, Орачев ще отговаря и за спортно-техническата подготовка на юношеските формации. Освен всичко друго, това ще осигури „стъпало“ на подрастващите към представителния отбор. „Дунав“ не е от отборите с милионни бюджети и трябва да разчита на собствена продукция, аргументира се Петков.