Масирани проверки

Масирани проверки на камиони и автобуси

Автор:
10 окт. , 2017  

КАТ започна масирани проверки на камиони и автобуси. Засиленият контрол е в цялата страна и ще продължи до 15-и октомври. В проверките ще се включат и служители на криминалната, и икономическата полиция.

Инициативата е на TISPOL – европейската мрежа на службите на пътна полиция и се провежда едновременно във всички страни на ЕС, съобщиха от МВР. Основните причини за възникнали инциденти с участието на товарни автомобили и автобуси са неспазване на времето за почивка от водачите, превишаването на скоростта, употребата на алкохол и упойващи вещества, превоз на необезопасени товари, както и претоварването на автомобилите.

По време на проверките служителите на Пътна полиция ще следят и за валидна задължителна застраховка „Гражданска отговорност“. Освен това те ще проверяват дали е заплатена  необходимата винетна такса за ползване за определен срок  на републиканските пътища.

От криминална и икономическа полиция ще следят за нелегални мигранти, притежание и пренос на наркотични и упойващи вещества, транспортиране на крадени стоки, както и за превоз на стоки, различни от посочените в документите за товара.

 Comments are closed.