първото дарение

Медик направи първото дарение за „Талант без граници 2018“

Автор:
11 мар. , 2018  

Собственикът на УМБАЛ „Медика“ доц. д-р Кирил Панайотов направи първото за 2018 г. дарение за кампанията „Талант без граници“, съобщиха от Фондация „Русе – град на Свободния дух”. Дарението е в размер на 500 лв. От фондацията уточняват, че събраната сума до момента възлиза на 4999,57  лв.

Кампанията е в полза на обновяването на музикалните инструменти в НУИ „Проф. Веселин Стоянов“. В нея се включиха представители на бизнеса, Фондация „Америка за България“ и русенската общественост и бяха събрани над 180 000 лв., с помощта на които  са закупени нов роял Steinway и е  сменена механиката на съществуващия роял и още 25 пиана.

Две от акциите бяха инициативи, организирани от клуб Ротаракт Русе и клуб Интеракт Русе, с подкрепата на Фондация „Русе – град на свободния дух“.

За да се постигне крайната цел – закупуване на нови 15 пиана, на стойност 146 250 лв., кампанията „Талант без граници“ продължава и през 2018 година. Екипът на Фондация „Русе-град на свободния дух“ застана зад каузата, воден от убеждението, че именно младите таланти са „Посланиците на Русе“ пред света и гарантира, че събраните средствата ще бъдат изразходвани по предназначение, при пълна прозрачност.

Желаещите да дадат своя принос за подобряването на условията за развитие на музикантите от Националното училище по изкуствата, могат да дарят средства по банкова сметка:

IBAN: BG37BPBI79211044468901

BIC: BPBI BGSF

“Юробанк България” АД

За благотворителната кампания „Талант без граници“.

 Comments are closed.