"МЕДИКА КОР"

“МЕДИКА КОР” стана на 10 години. Честито!

Автор:
6 дек. , 2017  

10 години от създаването си отбеляза днес Специализираната болница за активно лечение по кардиология “МЕДИКА КОР” в Русе.

Годишнината беше отбелязана с тържествен водосвет за здравето на всички пациенти и медицинския персонал на здравното заведение.

При стартирането на дейността в лечебното заведение са работили 3-ма лекари – инвазивни кардиолози – д-р Александър Доганов, д-р Валентин Кръстев и д-р Валери Гелев, за пациентите са се грижили 9 медицински сестри и 2 санитарки. Днес лекарите са 28 – 5 инвазивни кардиолози, 7 специалисти по кардиология и 9 специализанти по кардиология. В екипа работят и 2-ма анестезиолози, 3-ма лекари по клинична лаборатория и 2-ма лекари със специалност образна диагностика. Медицинските сестри са 26, от които 9 инвазивни, каза собственикът на болницата д-р Кирил Панайотов.

От откриването досега през лечебното заведение са преминали 24 838 пациенти, 4 684 от които с остър миокарден инфаркт. Първият пациент е бил роденият през 1934 г. Марин Станков, най-младият – 18 годишен младеж, а най-възрастният – мъж на преклонните 96 години.

В болницата са лежали пациенти от всички области в България. Най-много болни са постъпили от областите – Русе, Силистра, Разград, Търговище и Велико Търново. В болницата са спасени и редица чужденци.

СБАЛК “МЕДИКА КОР” е оборудвана с последно поколение ехокардиограф, съдов дуплекс-доплер, стрестест система, апарат за интрааортна балонна контрапулсация, апарати за синхронизирано кардиоверзио с бифазни потенциали. На пациентите с всички видове сърдечни заболявания могат да бъдат извършени коронарографии, периферни ангиографии и инвазивни процедури с последно поколение ангиограф. Апаратът е снабден и със софтуер за невроинтервенционални процедури.

От откриването досега СБАЛК “МЕДИКА КОР” се стреми да подобри качеството на предлаганите услуги, като редовно работи с редица консултанти и обучители по инвазивна кардиология от България и Европа като проф. Никифор Рареш от Центрове за върхови постижения „АRES” в Букурещ, проф. д-р Адам Запасник от Медицинския университет в Гданск и колегата му д-р Кщищоф Куциолек, д-р Джанлука Ригатели от Болница „Ровиго”, Венеция и др.

От 6 години кардиологичната болница е организатор и на практическия семинар с онлайн връзка “Русенски ендоваскуларни дни”. По време на семинарите наши и чуждестранни специалисти представят съвременни методи за лечение и диагностика.

Честит юбилей на всички медици и обслужващ персонал в “МЕДИКА КОР”.


Изпращайте снимки и информация ТУК или на вайбър, тел. 0885009402 по всяко време на денонощието!


Comments are closed.