Меглена Кунева няма да се кандидатира за депутат

0
27
Меглена Кунева няма да се кандидатира за депутат

Лидерът на Движение България на гражданите Меглена Кунева няма да се кандидатира за депутат в 44-то Народно събрание.

Това съобщи самата тя на пресконференция след заседание на Изпълнителния съвет на партията. По думите й, решението й е лично и е свързано с желанието да даде път на младите хора в политиката.

Кунева обаче не напуска политиката. остава в и в Политическия съвет на Реформаторския блок. Тя беше категорична, че решението й да не се включва в листите не е заради призива на председателя на “Нова република” Радан Кънев към лидерите на Блока да се откажат от депутатски места.

„На приказки не обръщам внимание, особено когато се повтарят. Ако той /Радан Кънев/ се оттегли“, добре, каза Меглена Кунева. За останалите председатели на партиите в Блока тя е убедена, че ще направят така, както виждат нещата. Това, по думите й, е свързано с доколко искаш да дадеш път на новото поколение.

На въпрос дали не се подготвя за еврокомисар, тя обясни, че номинацията е въпрос на правителството и въпросът би имал повече основания, ако е бил зададен, докато е действало правителството на Борисов. Нямам номинация, каза още Кунева, но разкритикува това, че страната ни все още не е посочила нов еврокомисар.

От декември досега да нямаме наша кандидатура е аргумент, че за България не е толкова важно, ако сме без еврокомисар, смята лидерът на ДБГ.
Кунева декларира, че за нея като политик приоритет остава ЕС, председателството му в началото на 2018 г. Друга важна тема е образованието.
Ако за 10 месеца съм направила така, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов да заговори за образование като национална цел, значи съм успяла, смята Кунева. Критиките от неговата партия и от негова страна тя обясни с предизборната кампания.