Министърът на икономиката на Румъния подкрепи Дунав мост 3 между Русе и Гюргево

0
176
Министърът на икономиката на Румъния

Министърът на икономиката на Румъния Никулае Бъдълъу изрази категоричната си подкрепа за изграждането на Дунав мост 3 мост между Русе и Гюргево.

Това стана по време на среща с областният управител на област Русе Галин Григоров и неговият заместник Валентин Колев по време на честванията в гр. Гюргево, посветени на 100 годишнината от Обединението на Румъния и националния празник на северната ни съседка 1 декември.

По време на срещата министър Бъдълъу е заявил, че всички от румънското правителство разбират значението на изградените отлични отношения между Русе и Гюргево, и че подкрепят реализирането на подобен проект да се случи в този район. Той посочил, че приоритетността на инициативата се подчертава и от все по-нарастващото значение на трансевропейските транспортни коридори VII и IX, увеличения търговски обмен между двете държави и ежедневните километрични задръстванията в района Русе – Гюргево.

Целта на румънската страна е изграждането на новото съоръжение да се осъществи с финансовата подкрепа на Европейския съюз, е заявил още министър Бъдълъу.