Млади русенски математици с отличия от конференция

0
35

С куп отличия се завърнаха от участието си пролетната конференция на Съюза на математиците в България представителите на МГ „Баба Тонка” в Русе.

Като отлично беше оценено представянето на Емил Инджев от 10 клас, Пресиана Маринова и Дона-Мария Иванова от 11 клас. Специална награда за образователен софтуер получиха Виктор Топоров и Кристиян Спасов от 9 клас с техния „Математически наръчник”, разработен под ръководството Сюзан Феимова, грамоти за много добро представяне получиха Георги Георгиев от 10 клас и Адриан Апостолов от 11.б клас и Селин Шемсиева и Мартин Николаев от 9  клас. Шестте реферата на русенските ученици са подготвени под ръководството на преподавателите Сюзан Феимова, Яница Пехова и Румяна Жекова.

В конференцията участваха 80 ученици, разработили над 60 проекта по математика, информатика и информационни технологии, и 30 научни ръководители – учители, учени, представители на бизнеса. Участие са взели млади математици от близо 20 населени места в страната..

Представилите се отлично на конференцията участници, получиха покана за участие в триседмичната Лятна изследователска школа на УчИМИ, която има и международно участие.