Мтел променя името си, става А1

0
14
Мтел променя името си

Първият български GSM оператор Мтел за първи път от 16 години ще промени името си. Причина за това е решението на собственика му „Телеком Австрия” всички телекоми в групата да се казват по един и същи начин – А1, обяви на уебсайта си компанията-майка. До момента марката А1 беше на австрийския и словенския пазар.

Пускането на единна марка на пазарите ще струва 350 млн. евро на австрийския телеком, на колкото са оценени досегашните брандове. Според дружеството това отписване ще засегне финансовите резултати за 2017 г., 2018 г. и 2019 г’.

От българска страна все още няма коментар.

Ребрандирането ще протече „постепенно, според местните обстоятелства”. По мащаб то ще трябва да е сходно на това, което преживя “Глобул”, след като стана част от “Теленор”.

„Мобилтел” стана „М-тел” през 2001 г. От 2005 г. компанията е собственост на „Телеком Австрия”, като през последните години навлезе силно и в сферата на домашния интернет и разпространението на телевизия.

Любoпитнo e, чe пopaди cпeцифиĸaтa нa дoмeйнитe .bg, Мtеl нямa дa мoжe дa peгиcтpиpa дoмeйнa а1.bg и щe тpябвa дa oпepиpa c дpyг дoмeйн oнлaйн.