На „Позитано“ умуват за данък върху доходите на богатите

1
1106
Глоба в размер на 1 милион лева

Това съобщи по телевизия Он Ер народният представител от Коалиция за България Румен Гечев. По думите му, инициатор е лидерът на партията Сергей Станишев.

Председателят на левицата предлага хората, получаващи над 2 700 лв. месечно, да се отчитат с 15 на сто налог. Според Гечев това е само един от вариантите. Решение за предприемане на такава стъпка все няма, въпреки че това бе едно от предизборните обещания на БСП.

От ДПС досега винаги са се противопоставяли на отмяната на плоския данък. Според Румен Гечев обаче някои от хората на Лютви Местан споделяли идеята. Опозицията в лицето на ГЕРБ обаче е категорично против промяна в данъчната политика.

Плоският данък от 10 на сто бе въведен през 2008 година от правителството на Тройната коалиция начело със Сергей Станишев и въпреки съпротивата на тогавашния финансов министър Пламен Орешарски.

1 коментар

  1. Това е поредната уйдурма на “другарите”Те никога няма да посегнат на олигарсите!Или ако формулират нещо такова,ще оставят ефективни вратички за милионерите от Висшия съвт на БСП и агите около Доган! По- добре е, сериозно да обмислят кога ще се махнат от живота ни!Или ще чакат да бъдат изритани позорно от властта!Да знаят!Това ще е доста болезнено!