„На върха на ножа“ предизвиква кулинарни непрофесионалисти

0
Екипът на ресторант „Дунав Плаза“

Кулинарното състезание за непрофесионалисти „На върха на ножа“ ще събере за поредна година желаещи да покажат творчество и умения, съобщиха организаторите от Професионалната гимназия по туризъм „Иван П. Павлов“ и Клубът на професионалните готвачи в Русе.

Акцент в надпреварата, която ще се проведе на 1 декември в ресторанта на хотел „Дунав“, ще бъде регионалната кухня. Всеки състезател трябва да приготви по едно основно ястие в две порции – едната се представя на журито, а другата – на посетителите. Награждаването и закриването са предвидени за 17:30 часа.

Тази година изненадата е, че партньори на учениците от гимназията в приготвянето на храната ще бъдат собственици на ресторанти и заведения в Русе.

Председателят на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите в Русе Красимир Иванчев също ще се включи в състезанието и е убеден, че представянето на участниците ще бъде на ниво. Той разкри и нещо, което Русенският регион ще предложи за пръв път в България – туристите да имат възможност да се насладят на стари, оригинални дунавски рецепти. В организацията се включват Община Русе и Съюза на хотелиерите и ресторантьорите.

„Това е едно от събитията, които са свързани с популяризирането на дунавската кухня редом с фестивала на дунавската кухня през месец май, както и състезанието за деца „Като шеф-готвачите“, заяви ръководителят на звено „Туризъм“ в ОП „Русе арт“ Даниела Бирова.

Председател на журито ще бъде шеф-готвач Петър Атанасов от ресторант „Левента“, а целта на инициативата е да се обърне внимание на развитието на кулинарното изкуство в Русе.

Самото състезание ще бъде проследено от камери, които ще бъдат в кухнята на ресторантa, а зрители и гости ще могат да следят действията на готвачите на екрана в залата.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили