Над 180 000 лв. събра “Талант без граници”

0
17
Над 180 000 лв

Над 180 000 лв. са събрани през тази година в рамките на благотворителната кампания “Талант без граници”.

Това съобщиха от общинската фондация “Русе-град на свободния дух”. Кампанията помага за обновяването на клавирните музикални инструменти на Националното училище по изкуствата “Проф. Веселин Стоянов” в Русе.

150 000 лева са дарени от фондация “Америка за България”. С тях вече е закупен нов роял “Стейнуей”. Както ТВН вече съобщи, по този повод тази вечер в концертната зала на НУИ „Проф. В. Стоянов“ ученици и преподаватели от училището ще изнесат безплатен концерт под мотото “На роял “Стейнуей” заедно можем повече”.

Други 22 522 лева са събрани чрез допълнително разкритата от общинската фондация благотворителна сметка. Те са постъпили от 36 дарители. Сред тях са както бивши и настоящи преподаватели и ученици от училището, така и хора, които искрено вярват в подкрепата на таланта. Общо 743 лева са събрани по време на фестивала “RACycle”, организиран от клубовете “Ротакаркт” и “Интеракт”.

Събраната сума покрива разхода за ремонта на стария концертен роял “Стейнуей” и смяната на механиката на 25 пиана.

“Талант без граници” ще продължи и през идната година с набирането на средства за закупуване на 15 пиана, които да заменят неподлежащите на ремонт клавирни инструменти.