Над 6000 инвалиди от Русе с безплатни винетни стикери

Автор:
3 февр. , 2018   Video

Над 6000 инвалиди в Русенско ще получат или вече са получили безплатни винетни стикери, съобщиха от дирекция „Социално подпомагане“.

От там уточниха, че условията за получаване на стикерите нямат промяна. Новият момент тази година е възможността хората да изберат за какъв период да важи винетката.

Право на безплатни винетни стикери имат лица, които са с 50 и над 50 процента намалена работоспособност или вид и степен на увреждане. Същото право имат хора или семейства, които отглеждат деца с трайни увреждания.

„До сега условията не са променени. Единствената промяна е, че новите винетни стикери са с перфорация за датата (с начало и край) на срока за ползване. По тази причина 2018 година започнахме малко по-късно, но няма ощетени лица, тъй като старите винетни стикери са със срок на годност 31-ви януари“, каза Благомил Благоев – директор на Регионална дирекция „Социално подпомагане”.

Той допълни, че разликата, която се получава  към момента е, че лицата, които са заявили винетни стикери за тази година могат да посочат първоначалната дата, на която да е валидна.


Изпращайте снимки и информация ТУК или на вайбър, тел. 0885009402 по всяко време на денонощието!


Comments are closed.