Не е невъзможно да отстраним „Иртиш“, категоричен е Веселин Великов

0
16
„Дунав“ очаква здрав и тежък мач с „Берое“

Не е невъзможно да отстраним „Иртиш“. В отбора на „Дунав“ царува добро настроение и се надявам да се поздравим с добър резултат от предстоящия мач.

Това каза треньорът Веселин Великов преди официалната тренировка на русенския клуб за срещата – реванш с „Иртиш“ (Павлодар) от първия предварителен кръг на турнира Лига Европа. В първия двубой на 29 юни русенският тим надигра през по-голямата част от времето домакините в Казахстан, но отстъпи с 0:1. Веселин Великов бе категоричен, че казахстанският тим е много добър, но не е невъзможно да бъде отстранен.

„За първи път тези момчета и аз сме в Лига Европа. Надявам се, че първоначалният стрес, който беше преди седмица сме го преодолели. Надценихме „Иртиш“ в първия мач. Липсваше ни късмет да отбележим гол, който щеше да ни бъде много полезен преди реванша. Това обаче трябва да ни мотивира допълнително“, коментира още Великов.

Всички в дунавския лагер са здрави, като единствено украинецът Олексий Ларин няма да е на разположение на треньорския щаб.

„Отборът на „Иртиш“ е с много по-голям бюджет от нашия, но ще направим всичко възможно да го отстраним. Ако повторим играта си от второто полувреме в Павлодар, няма да бъде невъзможно. Надявам се и публиката да ни подкрепя от първата до последната минута и да бъде нашия дванайсети играч“, каза още треньорът.

Мачът е от 20 ч. днес, 6 юли, на Градския стадион в Русе. Вратите на Градския стадион ще са отворени между 18 ч. и 19:50 ч., когато всички 5 478 одобрени от УЕФА за срещата места трябва да са заети.

Тези, които не са успели да се снабдят с билети ще имат възможност да съпреживеят емоциите във фен зоната, която ще бъде изградена пред „Булстрад Арена“. Тя ще „отвори врати“ в 17,30 часа. За тях „Нетуоркс България“ е подготвила специална видеостена, на която ще могат да наблюдават любимците си. Ще има и щандове, които ще предлагат напитки и храна на преференциални цени преди срещата.

Другата възможност пред многобройните приятели на „Дунав“ е да наблюдават двубоя пряко по телевизия ТВН, което притежава правата за предаване на срещата. Прякото предаване ще започне в 19,40 часа.