Недоволство срещу стръмен подход към гаражи

Автор:
15 юли , 2017   Video

За проблем с новоизграждащ се подход към гаражи сигнализират граждани в Шумен. Според тях той е прекалено стръмен и това ще затрудни движението на автомобилите.

Гаражите, които се намират край блока на ул. Цар Освободител 7, са под нивото на улицата. Досега колите са излизали по съществуващ подход. Сега обаче се изгражда нов, тъй като старият излиза в новостроящ се частен паркинг. Наклонът на новото пътно съоръжение обаче тревожи шофьорите.

Според плановете в Община Шумен старият подход е бил създаден от колите, а не е бил заложен в плана на града. От  септември 2015 година парцел до блока е с продадено право на строеж на частно лице.

В близост до тези гаражи се изгражда нов паркинг, за който е продадено право на строеж от Общината. Паркингът нарушава съществуващия достъп до гаражите и проектът предвижда нов подход, който е в имота, в които са разположени гаражите. Възложителят на паркинга ще изгради този подход.  Според одобрените проекти за новото съоръжение то не би трябвало да е прекалено стръмно, тъй като всички зададени параметри отговарят на нормативната база в страната. Въпреки това от Община Шумен ще назначат проверка, за да се установи дали проектът за изграждане на подстъпа се изпълнява правилно.

 Comments are closed.