фалшифицирани изпитни протоколи

Нищят гимназията в Бяла за фиктивни ученици

Автор:
21 ное. , 2017  

Окръжната прокуратура в Русе е разпоредила проверка на професионалната гимназия в Бяла за фиктивно записани ученици и за съставяне на документи за успешно положени изпити от ученици, които не посещават училището.

Това съобщиха от държавното обвинение. Поводът е телевизионен репортаж, в който се показва как класните стаи са празни, а в същото време в тях учители попълват документи за успешно положени изпити. По случая се е самосезирала Районната прокуратура в Бяла, предварителната проверка е възложена на Районното полицейско управление в града.

От Регионалното управление по образованието /РУО/ в Русе допълниха, че от 14 ноември по своя линия извършват проверка в учебното заведение. Причината е получен сигнал за фиктивно записани ученици в задочна форма на обучение.

По думите на Росица Георгиева – временно изпълняващ длъжността началник на РУО, в момента се проверява документацията от изпитите. По думите й е нужна поне още седмица, за да се излезе със становище по случая.

В училището тази година са записани 249 ученици в задочна форма. В дневна форма са 238, а 182 са в самостоятелна форма на обучение. Гимназията получава от държавата около 1000 лева годишно за издръжката на един ученик в задочна форма.

Росица Георгиева каза още, че на третия ден след началото на проверката директорката на училището Иваничка Георгиева е подала молбата за напускане, която е била приета. Считано от 17 ноември тя не изпълнява длъжността, а временно на поста е назначен учител от училището.

 


Изпращайте снимки и информация ТУК или на вайбър, тел. 0885009402 по всяко време на денонощието!


Comments are closed.