Нов автомобил получи Специализираното тактическо звено

Нов автомобил получи полицията в Русе

Автор:
17 февр. , 2017  

Нов автомобил получи полицията в Русе, съобщиха от областната дирекция на МВР в града.

Той ще се ползва от на служителите на Специализираното тактическо звено за бързи действия при ОДМВР – Русе. Тази сутрин служителите в него получиха ключовете на новото возило от директор на ведомството комисар Теодор Атанасов.

Автомобилът е от 278-те коли, които министерството закупи в края на миналата година. Той е оборудван с всички необходими технически средства за работа на служителите – средства за радиовръзка, система за постоянно видеозаснемане на пътния контрол, която проследява дейността на полицейските наряди, работна станция за отдалечен достъп и таблет.

Освен това новите полицейски коли са оборудване с всички необходими средства за обезопасяване като светлоотразителни конуси, светлинен източник, подаващ мигаща жълта светлина, полицейска лента, ярко оцветена или с успоредни бели и червени ивици, бариера тип хармоника. Имат повишена защита срещу травми при пътнотранспортни произшествия /осем въздушни възглавници и пердета/, снабдени са и с допълнителен акумулатор за захранване на техническите средства.Comments are closed.