Нови камери за скорост на КАТ ловят по няколко нарушители наведнъж

0
39
3342 нарушения на скоростните режими са установени в Русенска област при операцията на пътните полицаи в периода 16-22 април, съобщиха от областната дирекция на МВР. 823 са засечените нарушения с мобилни камери, от тях 34 са през нощта.

Двайсет и осем нови системи за контрол на скоростта работят от началото на тази седмица по пътищата на страната, напомня пресцентърът на МВР.

Устройствата разполагат със собствени батерии, които издържат по минимум 5 часа в режим на запис и работят самостоятелно. Те могат да установяват по няколко нарушения, извършвани от различни автомобили, едновременно. Функционалността им позволява да следят за нарушения на скоростта в двете посоки на движение.

Работата с новата система е напълно автоматизирана. Полицейските служители единствено избират мястото за контрол на скоростта, разполагат устройството и му задават настройките – разстояние на снимане и допустимата за участъка скорост.

След това системата извършва всичко останало напълно автоматично, без никакво участие на служител.

След приключване на работа, данните се предават автоматично в Централната база данни на МВР. Това става по два начина – единият е при наличие на 3G или 4G свързаност, тогава информацията се предава дистанционно, а при втория паметта на устройствата се свързва директно с вътрешната мрежа на МВР.