Новогодишно поздравление

1
24

Уважаеми съграждани, скъпи русенци

В навечерието сме на новата 2016 година, годината на видимата промяна, годината на сбъднатите мечти.

През 2015 г. направихме големите инфраструктурни промени в Русе, които ни дадоха самочувствието наистина да се наречем град – лидер и да имаме претенциите наистина да сме този европейски град, тази европейски град, тази „Малка Виена“, която всички искаме.

В началото на годината стартирахме с реконструирания и обновен бул. „Тутракан“, разширихме музейния комплекс с музея „Баба Тонка“, който повече от 20 години беше затворен. Едно от най-важните неща, които се случиха, една близо 30-годишна мечта на русенци – „Булстрад Арена“, вече е факт и с нейното функциониране, с многото събития, които се случиха до края на годината, ние наистина се утвърдихме като един музикален, културен и спортен център, не само в страната.

Това което промени съществено облика на Русе беше успешното приключване на изключително важния за града проект за интегрирания градски транспорт. Нови улици, нови кръгови кръстовища, нов пробиви – всичко, което промени неговата свързаност. Най-важното, което трябва да отбележим, това са двете уникални съоръжения, които пуснахме в експлоатация, които бяха един добър коледен подарък за всички нас, русенци – кръговото кръстовище край спортната зала и подлеза, свързващ кв. Родина“ с бул. „Липник“. Продължихме с реализацията на всички онези проблеми, които бяхме заложили в програмата за управление на Русе, която успяхме да изпълним на 100 процента.

Идва новата 2016 г. Тя е изключително важна, защото залага успеха на следващия мандат. Година на планиране, година на процедури, година на подготовка на новите проекти. Навлизаме с „летящ старт“, тъй като имаме изграден екип от добри специалисти. Но това, с което най-много се гордеем, е че може би най-важната част от този екип сте вие, моите съграждани, русенците, които активно участваха в тази програма и имаха изключителен дял в нейното изпълнение. Искам да ви благодаря, за това, че четири години бяхме заедно, работихме активно и това, което постигнахме, и беше видимия резултат през 2015 г. е резултат на нашата екипна работа.

Благодаря ви за подкрепата, благодаря за гражданската позиция, благодаря ви за това, че всички заедно работихме за каузата „Да възродим Русе“.

Скъпи русенци,

Нека новата 2016 г. бъде много успешна за всеки един от вас. Желая ви здраве, защото то е в основата на всяко успешно начинание, желая ви сбъднати мечти и лични проекти, и разбира се, това което най-много искам – Нека заедно продъжим към голямата цел. Защото заедно има много какво да вършим. Вярвам във вас, вярвам в доверието, което имаме един към друг – вие към екипа ми и към мен и аз към вас, и съм убеден, че заедно можем много. Доказахме го, продължаваме напред.

Весела и щастлива Новата 2016 година!

 

1 коментар