Няма опасност за живота на пострадалите при катастрофата на Мойсев баир

0
7
Няма опасност за живота на пострадалите

Няма опасност за живота на пострадалите при снощната катастрофа на пътя Русе-Бяла, съобщиха от Университетската болница „Канев“ в Русе.

С автомобили на Спешна помощ двамата водачи са били откарани в УМБАЛ „Канев“. При прегледа станало ясно, че по-тежко е пострадал 39-годишният водач на лекия автомобил, който е получил множество фрактури на единия крак. След обстоен преглед е бил настанен в интензивно хирургично отделение, опасност за живота му няма.

Шофьорът на румънския камион, който е бил изваден от обърнатата кабина от екипи на пожарната, също е бил закаран в болница. След прегледите той пожелал да напусне лечебното заведение.

Както ТВН вече съобщи, снощи в района на Мойсев баир се блъснаха лек автомобил и румънски ТИР. При сблъсъка камионът се преобърнал и излязъл извън пътното платно, водачът останал затиснат в кабината. 39-годишният шофьор на лекия автомобил пък изхвърчал от нея. По информация от полицията, русенската кола навлязла в насрещната лента и се блъснала челно във влекача.

Заради инцидента пътя Русе – Бяла остана затворен за повече от три часа и половина. Леките автомобили бяха пренасочвани през обходен маршрут през Иваново, а товарните автомобили изчакваха на място.