Объркаха Ангела Меркел с Брижит Макрон

0
64
Объркаха Ангела Меркел с Брижит Макрон

Възрастна французойка обърка германския канцлер Ангела Меркел с първата дама на Франция Брижит  Макрон, съобщава Euronews. Недоразумението стана по време на отбелязването на 100-годишнината от края на Първата световна война. Меркел присъства на специалната мемориална церемония в компанията на френския президент Еманюел Макрон.

Двамата използваха възможността да се срещнат с част от местните жители, сред които и жена на 101-годишна възраст, която беше развълнувана и във възторг от здрависването си с Еманюел Макрон: „Това е невероятно! Това е фантастично! Обикновена жена като мен да стисне ръката на президента на Републиката! Ще се разплача!“. Обръщайки се към Ангела Меркел обаче, възрастната дама явно си е помислила, че го придружава неговата съпруга Брижит и затова каза: „Вие сте мадам Макрон?“, на което Меркел отговори на немски език: „Не, аз съм канцлерът на Германия“. Объркването на жената изглежда продължи, но примесено с неподправена възхита, тя отвърна: „О, това е невероятно! Това е изключителна личност!“.

В този момент Еманюел Макрон се информира за възрастта на жената и предложи да си направят паметна снимка. Тя обаче отново се обърна към германския канцлер с репликата: „Мадам Макрон?“. Тогава Меркел повтори, но този път на френски език и съвсем близо до ухото на французойката: „Je suis la chanceliere d’Allemagne“. Еманюел Макрон джентълменски спаси ситуацията, като се обърна към жената и я целуна по бузите.