Облачно, но без валежи ще бъде по празниците в Русенско

0
17
Облачно, но без валежи ще бъде

Облачно, но без валежи ще бъде времето в Русенско през започващите днес Великденски празници. Това показва прогнозата на НИМХ при БАН.

В сравнение с последните два дни температурите ще паднат с около 5-7 градуса и ще бъдат между 15 и 20 градуса. Очакваната максимална температура в Русенския  регион е 19 градуса. Най-топло на днешния ден в Русе е било през 1998 г., когато термометрите са отчели 28 градуса, показват статистическите данни.

В Западна и на места в Северна България ще вали дъжд, на места ще има и гръмотевици. Ще духа предимно умерен северен вятър, който ще е главният виновник за понижението на температурите.

В събота валежите почти навсякъде ще спрат, слаби превалявания са възможни на места в сутрешните часове. Температурите ще останат без съществена промяна, около 15-20 градуса, за Русе – около 20 градуса.

От неделя – Великден, отново ще започне да се затопля, валежи не се очакват. Температурите ще се повишат с 1-2 градуса.

Във втория ден на Великден – 9 април ще бъде още по-топло и се очаква максималните температури почти в цялата страна да надхвърлят 20 градуса. Сутрешните температури ще бъдат между 2 и 6 градуса.

Във вторник също ще бъде слънчево и топло, с температури до 23 градуса, за Русе около 22 градуса, валежи не се очакват. Само по Черноморието ще бъде малко по-хладно, с температури около 13-16 градуса.

В сряда, четвъртък и петък другата седмица топлото време ще се задържи, ще бъде и слънчево, с температури около и над 20 градуса, в Русенско – 22-24 градуса.