Обновени търговски площи на централния пазар в Русе

0
70
350 000 лв.

35 търговци на централния пазар в Русе се радват на обновени работни места. Изградените нови навесни конструкции са с по-добър естетичен вид и предпазват стоката им. Те са с дизайн, като тези на пазарите в „Здравец Изток“ и „Олимп“. Инвестицията е за близо 100 000 лева.

Обновяването на търговските площи е било запланувано още в началото на годината. Навесните конструкции са направени със сандвич панели, част от търговските маси са подменени с нови, а другите са пребоядисани, за да придобият по-добър вид. “Направихме нова метална конструкция с гръб, светла част от поликарбонат, за да може да има повече светла част под навесите”, уточни Кунчо Кунчев, управител на Общински пазари-Русе. Изградена е и нова система за отвеждане на дъждовните води около търговските площи. Изцяло е подменена електрическата инсталацията, като е монтирано икономично LED осветление. „Преди на това място навесните модули бяха покрити със сондолин, който ние така или иначе през годините сме подменяли, но изкарва около 3-4 години и започваха непрестанни течове.  Инсталацията беше от висящи кабели, от дърво на дърво се прехвърляше“, обясни Кунчо Кунчев.

Наемателите са изключително доволни от новите навеси, тъй като вече не се притесняват за стоката си.  „Тези навеси, които направиха сега предпазват от атмосферните влияния цветята – от слана, дъжд, градушки, и стоката се запазва“, коментира пред ТВН Светлана Начева, която продава посадъчен материал на Централния пазар.

Въпреки ремонта обаче наемите за търговците остават същите, като сумите, които плащат, не са променяни вече 13 години.