план за намаляване на шума в Русе

Обсъдиха план за намаляване на шума в Русе

Автор:
10 ян. , 2018  

Основни източници на шум в околната среда в Русе са автомобилният и железопътният транспорт, както и промишлеността.

Това става ясно от анализ, представен по време на обществено обсъждане на План за действие с цел управление, предотвратяване и намаляване на шума в околната среда на агломерация Русе. В него се посочва, че през урбанизираната територия на града преминават участъци от основни национални и международни автомобилни и железопътни трасета, се посочва още в анализа. С най-голямо натоварване на транспортна интензивност и откъм шум са бул. „Христо Ботев“, бул. „Цар Освободител“, бул. „Липник“, бул. „Съединение“, бул. „България“, ул. „Тулча“, бул. „Скобелев“ и ул. „Плиска“.

Сред предлаганите мерки за намаляване на шума са система за контрол и управление на трафика, реконструкции на улици, изграждане на подлез, корекция на кръстовища и поддържане на пътната настилка.

Въпреки актуалността и значимостта на темата, на обсъждането присъстваха малък брой русенски граждани и общественици. Планът за действие с цел управление, предотвратяване и намаляване на шума в околната среда на агломерация Русе е на разположение на заинтересованите лица всеки работен ден в общинска администрация Русе на адрес: гр. Русе, ул. „Олимпи Панов“ 6, ет. 4, ст. 2, а също и на интернет страницата на Община Русе.

 


Изпращайте снимки и информация ТУК или на вайбър, тел. 0885009402 по всяко време на денонощието!


Comments are closed.