Обществени стълбища във В. Търново – опасни за преминаване

0
24
обществени стълбища

Десетки обществени стълбища във Велико Търново се нуждаят от спешен ремонт. Състоянието на част от съоръженията е плачевно, а преминаването по тях е опасно, провери на място наш кореспондент. Въпреки това, в общинския бюджет са заложени едва 20 000 лв., които ще бъдат използвани и за реконструкция на тротоари.

Стълбищата се намират в близост до пазара във Велико Търново и са най-пряката връзка от центъра до стадион „Ивайло“ и Природо-математическата гимназия. Състоянието им е драматично, но въпреки това хората са принудени да минават от там. А заделените пари от Общината няма да стигнат за ремонт.

„20 хил. лв., но те не са само за стълбища, а и за тротоари. Направили са разчет, че за стълбище в окаяно състояние са необходими за ремонт 60 000 лв. Тези, които са ремонтирани, нямат рампи, а тези, които не са, може да видите в какво състояние са. Самият град е такъв. Общо взето, колкото са улиците, толкова са и стълбищата. На голяма чат от хората им се налага да преминават през стълбищата, за да стигнат до много важни точки на града“, каза Валерия Дончева – общински съветник.

Подобно е състоянието и на много други стълбища в старата столица. В същото време от Община Велико Търново са категорични, че се работи за отстраняване на нередностите.

Докато Общината осигури средства за ремонта им, във Велико Търново възрастни хора, деца и работещи ще продължат да преминават по опасните съоръжения.