Обществено обсъждане на доклада за ОВОС на АМ „Русе – Велико Търново“

Автор:
30 ное. , 2017   Video

Обществено обсъждане на доклада за Оценка на въздействието върху околната среда за трасето на бъдещата автомагистрала Русе – Велико Търново ще се проведе в Русе утре, 1 декември.

За това напомнят от Агенция „Пътна инфраструктура“ и Община Русе. Обсъждането ще започне в 9,30 часа в Пленарна зала на Община Русе, участие ще вземе и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов.

АМ „Русе – Велико Търново“ е с приблизителна дължина 133 км. Началото на проекта е на 3 км източно от съществуващия Дунав мост при гр. Русе, а краят е след гр. Дебелец, по посока на път II-55. В разработените три варианта на трасе са проучени възможните технически решения за изграждане на автомагистралата по нов терен извън съществуващия път I-5. Проектът е разделен на три участъка: Русе – Бяла /от 0+400 до км 40+357/, обход на гр. Бяла /от км 40+357 до км 76+000/ и Бяла – Велико Търново /от км 76+000 до км 133+240/.

Подробно описание на трите варианта за трасе на бъдещата автомагистрала можете да видите ТУК.

Изграждането на автомагистралата „Русе – Велико Търново“ е сред приоритетните обекти, тъй като направлението осигурява транзитния трафик по коридор №9 и международен път Е-85. С построяването й ще се подобри транспортното обслужване на международния и вътрешен трафик, ще се повиши безопасността на движението и транзитният трафик ще бъде изведен извън населените места. АМ „Русе – Велико Търново“ ще бъде основна връзка, свързваща втория мост над река Дунав при Русе с гр. Велико Търново, с път I-4 София – Велико Търново – Варна, път I-3 София – Плевен – Русе и бъдещия участък от АМ „Хемус“.

Докладът за ОВОС на инвестиционното предложение, заедно с всички негови приложения, а също и Докладът за оценка на степента на въздействие можете да видите ТУК.Comments are closed.