Общинската структура на ДПС в Хитрино напуска партията

Автор:
2 дек. , 2017   Video

Общинската структура на ДПС в Хитрино, съветници в местния парламент и кметове на населени места в общината напускат партията, съобщи кореспондентът на ТВН от региона.

Те са подписали декларация, че напускат редовете на Движението и съобщиха решението си на пресконференция. От 27 членове на партийно ръководство 26 са подписали декларацията. От 20-те местни структури само тази в село Длъжко не напуска партията.

От ДПС излизат и 16 от общо 18 кмета в община Хитрино. 14 общински съветници от ДПС в местния парламент също са декларирали, че стават независими.

Декларацията бе прочетена от кмета на село Каменяк Сабрия Таир, която бе и част от общинското ръководство на ДПС досега. По думите й два са мотивите да се вземе това решение. Единият е провежданата политика от централното ръководство и областното ръководство на ДПС в частта с избирането на кандидати за кметове и народни представители.

Вторият мотив е отстраняването на кмета на Хитрино Нуридин Исмаил и председателя на Общинския съвет Мустафа Ахмед от ДПС.

 Comments are closed.