От 700 000 лв. до 1 млн. лв. офертите за разширението на пътя Русе-Силистра

0
27
разширението на пътя Русе-Силистра

От малко под 700 хиляди до малко над 1 милион лева варират ценовите оферти на кандидатите за разширението на пътя Русе-Силистра, при входа на град Русе.

Това съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“. Общо отворените ценови оферти  на допуснатите участници в обществената поръчка за реконструкция и удвояване на пътното платно на път II-21 Русе – Тутракан – Силистра, при входа на град Русе, са шест.

Отворените ценови оферти са на:

  • „ПЪТИНЖЕНЕРИНГ“ АД – 883 875,89 лв. без ДДС;
  • „АВТОМАГИСТРАЛИ – ЧЕРНО МОРЕ“ АД – 901 162,45 лв. без ДДС;
  • „ПЪТИЩА И МОСТОВЕ“ ЕООД – 1 135 517,75 лв. без ДДС;
  • „ПЪТСТРОЙМОНТАЖ“ ООД – 957 655,20 лв. без ДДС;
  • „ПЪТИЩА ПЛОВДИВ“ АД – 698 420,93 лв. без ДДС;
  • „МЕГАИНВЕСТ – ХОЛД“ ЕООД – 1 059 910.51 лв. без ДДС.

10 са отворените оферти заКакто ТВН вече писа, става дума за пробива под железопътния надлез в подхода към Дунав мост, при входа на град Русе. Предвижда се изграждането на второ платно за движение, с което ще се подобри пропускателната способност, безопасността и удобството при пътуване в участъка от кръговото кръстовище при Дунав мост. След реконструкцията и разширението отсечката ще разполага с две платна, всяко с две ленти за движение и средна разделителна ивица.

Бъдещият изпълнител ще трябва да реконструира отсечката от път II-21, съвпадаща с бул. „Тутракан“ в Русе, която започва от кръговото кръстовище с бул. „България“ и продължава към изхода на града в посока Силистра. С изграждането на второ платно ще се подобри пропускателната способност на пътя към Дунав мост. Съществуващият двулентов път в чертите на гр. Русе ще се разшири до четирилентов и ще бъде продължение на четирилентовия път II-21 между Русе и Мартен.

Индикативната стойност на обществената поръчка е 1,5 млн. лв., а срокът за изпълнение на строителните дейности е 120 дни.