Отчетът на кмета: 2017г. – Година на голямата подготовка

Автор:
9 ное. , 2017   Video

Година на голямата подготовка – така кметът Пламен Стоилов характеризира втората година от управленския си мандат. Подготовка за големите инфраструктурни проекти, които предстои да бъдат реализирани през идващата 2018 г.

Година на голямата подготовкаВтората година от управленския мандат приключи успешно със стартирането и реализирането на европейски проекти, които ще продължават да развиват и утвърждават Русе като град-лидер в Дунавския регион, каза Стоилов и в подкрепа на думите си посочи, че през годината общината е привлякла и управлявала ресурс в обем близо 120 млн. лв. Сред основните обекти са вторият етап на системата за интегриран градски транспорт, започналите ремонти на 5 учебни заведения, „Социално включване чрез услуги за ранно детско развитие”, изграждане на социални жилища за настаняване на лица от малцинствени групи от населението и социално слаби лица, по националната програма за енергийна ефективност и др. След броени дни ще започне укрепването и оформянето на кейовата стена, така че там да могат да акостират и най-модерните кораби и кеят да върне славата си на любимо място за отдих на русенци.

През следващата година очакванията са обемът да достигне и надхвърли 200 млн. лв., каза още Стоилов. Сред основните инфраструктурни проекти е този за ремонт на уличната мрежа, който ще стартира през пролетта. Целта е до началото на септември ремонтите, особено тези в централната градска част и край Спортната зала да приключат, за да бъдат посрещнати подобаващо близо 10-те хиляди гости, които се очакват за мачовете от груповата фаза на Световното първенство по волейбол.

Сред другите съществени проекти са реконструкцията на кръговото и подлеза в района на Дунав мост, при което ще бъдат отстранени и причините за наводненията в района на Свободна зона, цялостно обновяване на бул. „Липник“, рехабилитация и модернизация на бул. „Трети март”, в т.ч.и ремонт и усилване конструкцията на Сарайския мост, изграждане на осветление по бул. „България“ в района на отклонението за Николово и др.

Търсим стратегически партньор за Летище Русе, за да може то да се развива. Местоположението на летището е стратегическо за града и дава възможности за комбиниране на железопътен, сухопътен, воден и въздушен превоз, аргументира се Стоилов. Ремонт ще бъде направен на волейболната зала „Ив. Ханджиев“, на залата за тенис на маса, ще продължи изграждането на комбинирани спортни площадки и на такива за стрийт фитнес.

Пълният текст на отчета на кмета за втората година от мандат 2015-2019 г. можете да прочетете ТУК.


Изпращайте снимки и информация ТУК или на вайбър, тел. 0885009402 по всяко време на денонощието!


Comments are closed.