Отличиха даровитите деца на Русе

Автор:
26 ян. , 2018   Video

200 русенчета, постигнали призови класирания от конкурси в областта на културата, изкуството, науката и спорта получиха признание за успехите си.

На специална церемония в зала „Европа“ на Доходното здание те получиха грамоти и материални стимули, в съответствие с общинската Програма за закрила на деца с изявени дарби.

С едногодишни стипендии са отличени общо 11 ученици, от които една ученичка от ПАГ „Гео Милев“, четирима ученици от ПМГ „Баба Тонка”, двама от Средно училище „Васил Левски“, един ученик от СУ „Христо Ботев“ и трима ученици от СУЕЕ „Свети Константин-Кирил Философ”. Те са завоювали първи места на Националното състезание по математическа лингвистика, Зимните състезания по информатика, ХХХІІІ Национална олимпиада по информатика, на финалите на Ученическите игри и други.

„Гордеем се с вашите постижения. Вие сте посланиците на нашия град и ви благодаря, че сте амбициозни и всеотдайни. Продължаваме да подобряваме спортната и образователната инфраструктура в Русе, за да създаваме все по-добри условия“, каза в поздравлението си към децата кметът на Община Русе Пламен Стоилов.

 

 

 


Изпращайте снимки и информация ТУК или на вайбър, тел. 0885009402 по всяко време на денонощието!


Comments are closed.