Отоплението на дърва – най-евтино и тази зима 

Автор:
12 ное. , 2017   Video

Отоплението на дърва ще е най-евтино за домакинствата и тази зима. Това показват сметките на енергийните експерти.

Според разчетите на специалистите, отоплението на жилище от около 70 квадрата ще струва само 462 лв. при положение, че поддържаме температура от 21 градуса в дома.

Най-вече по тази икономическа причина с настъпването на зимата се засилва търсенето на твърдо гориво. Повишеното търсене от своя страна пък доведе до повишение на цените. В старопрестолния Велико Търново цените на кубик дърва тази година са с 10-15 лв. по-високи в сравнение с миналата. На пазара се предлагат бук, дъб, габър и акация.

Въпреки модерните климатици и повишените цени, жителите на старата столица предпочитат отопление на дърва, категоричен е търновски търговец. В момента дърва за огрев във Велико Търново се предлагат на цена между 65 и 80 лв. Ако клиентът ги предпочита нарязани и нацепени, върху цената има и съответната добавка.

Търговците съветват да се внимава дали дървата за огрев са изсъхнали добре. Освен че сухите дърва излизат по-евтино, те отделят и по-малко прахови частици.

Според енергийните експерти най-добре е през зимата да поддържаме температура от около 19 градуса в дома. Това помага за по-бързата адаптация на човек при излизането от топло на студено.

 


Изпращайте снимки и информация ТУК или на вайбър, тел. 0885009402 по всяко време на денонощието!


Comments are closed.