Отварят Кръговото за движение във вторник

2
22
Промяна на организацията на движение

Това съобщи кметът на Русе Пламен Стоилов. Вместо на 20 декември, както бе обявено първоначално, обектите ще влязат в експлоатация 5 дни по-рано – на 15 декември.
Русе е единственият от седемте големи града, който ще успее в срок да завърши най-големия проект правен по европейските фондове – интегрираната система за градски транспорт, каза още Стоилов. Проектът е на стойност близо 30 млн. лв. и ще бъде завършен до 15 декември.
„Направили сме един коректен линеен график на строителните дейности и категорично мога да заявя, че на 15-ти декември не само кръговото и пробива при Кауфланд, но и велоалеите, цялостната система по управление на транспорта, трите подлеза и пасарелките, които са в ремонт ще бъдат завършени изцяло“ каза Стоилов.
По думите на кмета кръговото, с подлезите под него, са едно уникално съоръжение, което след спортната зала е най-сериозният строителен обект, който е правен в последните 30 години в Русе. „Няма друг град, в който да има такова строителство, като в Русе през последната година. Града тотално си променя облика“ , каза в заключение Стоилов

2 КОМЕНТАРИ

  1. Тотално си в заблуждение, Стоилов. Все повече заприличваш на шефа си – ментето Бойко Борисов.

  2. Грозни бетонни недомислици. Така мога да оприлича спортната зала, кръговото и “пробива”… За “велоалеите” пък коментара е излишен – започват и свършват в НИЩОТО, делят си ги пешеходци, автомобили и велосипедисти, или карайки по тях изведнъж се озоваваш в центъра на най-натоварените кръстовища в града. А по тези на бул. “Тутракан” те “дебнат” електрически стълбове или кошчета за смет .
    Ние не очаквахме някаква красота или естетика от едно ВКР, но “уникалните” му съоръжения са грозни, недовършени, недодялани и най-вече – НЕФУНКЦИОНАЛНИ!
    Надяваме се СЛЕДВАЩИЯТ кмет на Русе да зарине този цирей и да изгради кръстовища на две нива – на “кръговото”, на “пазара”, на “Симовата мелница” и на “Олимп”-а.