„Патриотите“ искат „старейшинска декларация“ срещу бежански лагер в Русе

0
31
„Патриотите“

Общинският съвет да излезе с декларация срещу евентуалното изграждане на бежански център на територията на Община Русе.

Това предлагат общинските съветници от групата „Патриотите ВМРО, Глас Народен“ Галин  Григоров, Иво Пазарджиев, Нина  Крушева, Севдалин Ангелов, Ивета Георгиева, Владо Владов и Мариета Волф.

Поводът е публикации в някои медии, че край град Русе ще бъдат изградени общежития от затворен и отворен тип, в които да се настаняват нелегални имигранти. Този евентуален акт на демонстрация на криворазбрана солидарност ще има еднакво негативен краткосрочен, но и дългосрочен ефект. На мнение сме, че русенските граждани не одобряват изграждането на каквито и да било центрове за настаняване на бежанци. Дори и самите слухове за подобно начинание нагнетяват напрежение сред обществото, смятат вносителите.

Те допълват, че практиката от други подобни общежития, изградени на територията на други общини, показва, че настанените в тях лица не подлежат на социализация и интеграция. Това в общия случай са хора, които по своя характер представляват криминогенен състав. Те извършват престъпления! Евентуалното присъствие на подобни елементи представлява заплаха за сигурността. Последствията нямат в никакъв случай положителен характер – повече средства, отделени за постоянни полицейски патрули в района, където са разположени нашествениците. Помислете, уважаеми колеги общински съветници и за риска, на който ще изложим и нашите полицаи, които ще имат вменен ангажимент да охраняват имигрантите, категорични са съветниците от „Патриотите ВМРО, Глас Народен“.