Пешеходен надлез ще свързва кварталите „Родина“ и „Чародейка“

0
866

Началото на изграждането на нов пешеходен надлез, който ще свързва кварталите „Чародейка“ и „Родина“, бе поставено днес. Изграждането му става факт след защитен проект проект. Началото на съоръжението е под блок 309 в квартал „Чародейка“. Според предварителните планове, новото съоръжение трябва да бъде готово до август следващата година. Очакванията са с него да се осигури безпрепятствено преминаване на пешеходци между двата квартала и да се избегне пресичането на натоварения булевард „България“.  По думите на заместник-кмета Димитър Наков, мястото на новото съоръжение е такова, че открива панорамна гледка към града .

С изграждането му ще се даде възможност на майките с колички и инвалидите да имат място от където да пресекат безпрепядствено. Планира се да има и асансьор от страната на квартал „Родина“.

Необходимостта от такава връзка е била установена преди няколко години, коментира Наков. Още през 2012 година хората от двата квартала са поискали нормална връзка.  Освен този надлез над булевард „България“ ще има още една връзка, за да се избегне пресичане на натоварения участък.  Тя ще бъде след двете бензиностаниции, но към момента тепърва ще се изготви проекта за него. След това ще се мисли и от къде ще бъде осигурено финансирането – дали от държавата или от капиталовата програма на общината.