По над 10 000 нарушения месечно регистрира камерата на бул. „България“

0
27
По над 10 000 нарушения месечно регистрира камерата

По над 10 000 нарушения месечно регистрира камерата на международния булевард “България”, съобщи Стилиян Станев – началник на група в сектор “Пътна полиция” в Русе.

Само през последните 6 месеца камерата е регистрирала 60 107 нарушения на скоростта. Ограничението в участъка е 50 км/час, а камерата е засякла и шофьори, които се движат със скорост над 100 км/час, допълни Станев.

Повече от 60 процента от нарушенията са извършени от чуждестранни шофьори – основно от Румъния и Турция, каза още Станев. Той допълни, че информацията от камерата се обработва и се издават електронни фишове, които се изпращат за връчване в съответната държава, от която е нарушителят. „Добрата новина“ е, че има обратна информация, свързана със заплащане на глобите от санкционираните водачи.

И през това лято ще има съвместни проверки по безопасност на движението от смесени българско-румънски полицейски екипи от двете страни на река Дунав. Те ще бъдат ангажирани от 22 юни тази година с контрола по спазването на правилата за движение и нормативните изисквания към шофьорите в граничните райони Русе и Гюргево.