Поет, главен асистент и спортен деятел стават “Почетен гражданин на Разград”

0
31

Първото предложение е за удостояване със званието на Пламен Панчев. Той е първият майстор на спорта по баскетбол от Разград, а така също е единственият до момента баскетболист, награден от Българската федерация за големи заслуги към разградския баскетбол и като състезател, и като треньор. Наред със спортната си кариера Панчев е изявен български поет. Автор е на седем книги с поезия.

Инициативен комитет предлага с почетното звание да бъде удостоен посмъртно Руси Бухтев, спортист и спортен деятел, директор на Ученическата спортна школа, която носи неговото име.

Номиниран за отличието е и Иво Владимиров – главен асистент във филиала на РУ “Ангел Кънчев” и изтъкнат местен състезател по шахмат. Дълги години Владимиров е председател на разградската секция на Съюза на математиците в България. Съавтор е на два учебника по Висша математика и десетки статии отпечатани в сборници и научни списания.

Общинският съвет ще обсъди на предстоящото си заседание предложенията за удостояване с отличието, което се връчва по случай празника на града – 28 януари.