Показаха купата, която ще получи шампионът от Световното първенство по волейбол

0
5
Световното първенство

Волейболната легенда Любо Ганев показа пред журналисти в Русе купата, която ще бъде връчена на победителя в предстоящото Световното първенство за мъже, на което страната ни е домакин съвместно с Италия. Както ТВН вече съобщи, мачовете от предварителната Група В, в която са отборите на Бразилия (№1 в световната ранглиста), Канада (№6), Франция (№9), Египет (№13), Китай (№20) и Холандия (№25) ще се играят в зала „Арена Русе“ от 12 до 18 септември.

На срещата присъстваха още кметът Пламен Стоилов, заедно със своя екип, както и председателят на УС на волейболната федерация инж. Данчо Лазаров.

„Като русенец се чувствам изключително горд първенство от такъв ранг да се провежда именно тук, където има идеалните условия за това. През септември Русе е волейбол!“, каза при представянето Любо Ганев, като увери, че в града предстои да се провеждат редица волейболни събития поне няколко пъти в годината.

От своя страна кметът Стоилов заяви, че безпрецедентната подкрепа от Българската федерация по волейбол и фактът, че в Русе се намира най-модерната мултифункционална зала в страната – „Арена Русе“, са ключовите фактори, дали уникалната възможност на Русе да приеме най-грандиозното спортно събитие в историята на града.

По-рано днес, на редовното заседание на Общинския съвет, беше представена презентация за ползите, които ще донесе Световното първенство по волейбол на Русе. Освен, че ще гостуват най-добрите волейболисти на Бразилия, Холандия, Франция, Канада, Египет и Китай, се осигуряват над 120 часа живо телевизионно излъчване от България; над 1 милион телевизионни зрители на мач само за срещите в България; очаква се над 150 000 души да проследят мачовете на живо само в България; телевизионна картина, разпространена в над 80 държави по света; над 500 часа рекламно време в целия свят и специално отредено място с името на града-домакин, в който се играе съответния мач, върху LED системата точно срещу главната ТВ камера.

Събитието ще бъде съпътствано с различни инициативи и рекламни кампании. Предвижда се оригиналната Купа от Световното първенство да бъде позиционирана на ключово място в град Русе, за да може всеки желаещ да се докосне и снима до нея.