Покупателната способност на българина намалява, констатират родни производители

0
23
Покупателната способност на българина намалява

Покупателната способност на българина намалява с всяка изминала година, оплакват се родни производители.

Според тях причината е ниските доходи, която отвеждала българите към магазините за втора употреба. За да се популяризира българското производство в Русе традиционно отвори врати Панаирът на модата. Той е разположен в на ул. „Александровска“ в участъка между паметника Альоша и Гимназията по дървообработване. Производителите ще останат там до 6 май.

По думите на Димитър Кокаров, търговец на спортни дрехи, произведени в Хасково, фирмата е на пазара вече 23 години, но през последните няколко се наложило драстично да намали работата, съответно и персонала.

„Определено е намаляло търсенето или по-скоро, че хората нямат пари. Опитват се да карат по-дълго време с това, което са си купили. Всъщност, слушайки клиентите, предпочитат доста вторите употреби, гледам, че по градовете се нароиха много такива магазини“, коментира Димитър Кокаров. Цените българските стоки не са променяни през последните 7-8 години, твърдят производителите. Но въпреки това потребителите предпочитали по-евтините стоки в магазините „Секънд хенд“.