Празнично великденско хоро се изви на площада в Русе

Автор:
8 апр. , 2018   Video

Стотици русенци се хванаха на празничното великденско хоро на площада пред Общината в Русе.

Проявата е част от великденската програма на Община Русе. На импровизираната сцена умението си демонстрираха формациите на ФТТ „Н. Киров” с концертен състав, младежки ансамбъл, школа по народно пеене, оркестър и солистки, ансамблите „Здравец“ при ОбДЦКИ и ФТС „Зора“ при Общински младежки дом – Русе.

Концертната част беше допълнена от традиционните конкурси за най-красиво писано яйце, за козунаци и конкурс за най-здраво яйце-борец, в който децата винаги са най-активни. Битката за най-красиво традиционно писано яйце и най-майсторски приготвен козунак беше решена от компетентно жури.

Както повелява традицията, на Великден се завъртя и голямото Великденско хоро под съпровода на оркестър „Найден Киров“ и певици, в което, освен всички участници в концерта, се включи и русенската публика.

Много от присъстващите си тръгнаха натоварени с награди, спечелени от традиционната томбола с над 100 награди, които бяха осигурени от различни русенски фирми, ресторанти и магазини. Късметлии спечелиха куверти за ресторанти, ваучери за пазаруване, конфекция от русенски шивашки фирми, стоки за бита. Двете най-големи награди бяха семейна почивка или екскурзия по избор и традиционното живо агне, което и тази година беше спечелено от Катерина Гунева.


Изпращайте снимки и информация ТУК или на вайбър, тел. 0885009402 по всяко време на денонощието!


Comments are closed.