57-годишният мъж, който пострада вчера сутринта при предизвикания от него пожар в  УМБАЛ „Канев“ е в тежко състояние. Това съобщи д-р Наско Тютюнджиев от УМБАЛ "Медика Русе", където пострадалият мъж бе приведен, тъй като само там има отделение по изгаряния.

Предизвикалият пожара в УМБАЛ „Канев“ в тежко състояние

Автор:
11 февр. , 2018  

57-годишният мъж, който пострада вчера сутринта при предизвикания от него пожар в  УМБАЛ „Канев“, е в тежко състояние.

Това съобщи д-р Наско Тютюнджиев от УМБАЛ “Медика Русе”, където пострадалият мъж бе приведен, тъй като само там има отделение по изгаряния. По думите му, пациентът е с около 25 процента изгаряния – втора и трета степен. Състоянието му е тежко, но няма непосредствена опасност за живота му.

“Не се знае как ще се развие по-нататък. Изгарянията предимно са по крака с фрактурата. Има и по другия крайник и по-малко по двете ръце. Още е рано да се правят прогнози. Ще е нужно и кръвопреливане”, каза д-р Тютюнджиев. Той допълни, че мъжът не е здравно осигурен от поне четири години.

Анестезиологът д-р Симеон Михов уточни, че ще се наложи кръвопреливане на кръвна плазма, за да може да се възстанови. За целта ще се търсят кръводарители.

Както ТВН вече съобщи, малко след 5.00 часа тази сутрин 57-годишният мъж, който бил настанен в самостоятелна стая в ортопедичното отделение, въпреки забраната решил да запали цигара. След малко обаче заспал, а цигарата подпалила завивките, след което пламъците тръгнали по мебелировката. Настанен в съседна стая пациент усетил миризмата на пушек и алармирал сестрите, които с пожарогасители успели да ограничат пожара.


Изпращайте снимки и информация ТУК или на вайбър, тел. 0885009402 по всяко време на денонощието!


Comments are closed.