Представиха новите попълнения в „Дунав“, Орачев доволен от подготовката

Автор:
8 февр. , 2018   Video

Новите попълнения в „Дунав“ бяха представени пред спортните журналисти от Русе днес.

Засега договори са подписани с четирима – двама чужденци и двама българи. Чужденците са 25-годишният бразилец Виктор Санчис и 23-годишният алжирец с френски паспорт Насим Зитуни. И двамата са офанзивни халфове. Договорът на Санчис, който е играл в отбор от трета дивизия в Бразилия, е за година и половина, а на Насим Зитуни –  за две години и половина.

Подобни са договорите и на двамата българи, които играят в защитата. Мартин Ковачев, който играе като централен защитник е с договор за година и половина, а бранителят Христо Лемперов – за 2,5 години. И двамата вече са играли с фланелката на „Дунав“.

В „Дунав“ все още очакват Мохамед Мустафа Н’Диайе, който в момента е в Турция, в очакване на българска виза. По думите на изпълнителния директор Ивайло Петков, очаква се пристигането на още един чужденец – централен нападател, който да замени напусналия Будинов. Петков обаче не съобщи името му, нито от каква националност е.

Наставникът Малин Орачев изрази задоволство от свършената работа през подготвителния период и си пожела през новия сезон да няма проблеми с контузени футболисти.

„Настройката във всички футболисти е да дадат всичко от себе си, за да може отборът да запази мястото си в Първа лига“, каза още Орачев.

“Ако искаме да печелим мачове, трябва във всички линии да бъдем на добро ниво. Очакваме от преките съперници на Дунав голяма борба. Всеки отбор ще се старае докрай, докато има теоретични възможности. Който се подготви най-добре, който допуска най-малко грешки, той ще остане при майсторите. Във футбола и психиката е от значение. Отбор, който може да играе под напрежение, успява да печели”, допълни наставникът.

Последната контрола на „Дунав“ преди втората част на сезона ще бъде на 10 февруари /събота/ в Разград срещу „Лудогорец“ 2.


Изпращайте снимки и информация ТУК или на вайбър, тел. 0885009402 по всяко време на денонощието!


Comments are closed.